Sajtóközlemény

REB-17-PROG-0072 Reformátoraink nyomában Tiszakerecsenytől-Vizsolyig.

Tanulmányutunk során kitűzött célunk volt, hogy gyülekezetünk tagjai megismerjék a Reformáció legjelentősebb állomásait, valamint a annak történelmünkre és a kultúránk fejlődésére gyakorolt vonatkozásait (pl.: könyvnyomtatás). Így Vizsoly felé tartva, első állomásunk Sárospatak, ahol megtekintettük a Református Teol. Akadémiát, ahol a látogatható tárlatkiállítások mellett külön figyelmet fordítottunk a Református Kollégium Gimnáziumának bejáratánál, a folyosó falán található a bronzból öntött és a gályarabokat ábrázoló reliefre, mely arról tesz bizonyságot, hogy a Magyarországi Reformáció kibontakozásának évtizedei a protestáns egyházak életében a próbatétel évei voltak. Legközelebbi állomásunk Vizsoly és a Károli Gáspár által fordított Hungarikummá nyilvánított Biblia megtekintése és történetének megismerése, elmélyítése volt. Másnap a Gönci, Göncruszkai, Hejcei ref. templomokat tekintettük meg.

Utunk utolsó állomása a Sátoraljaújhelyi műemlék Ref. templom volt.

A kirándulást az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta. A támogatás összege: 500.000 Ft.

 

 

 

 

Megújult a szociális ellátás a Tiszakerecsenyi Református Egyháznál 2021/03/31

logo ERFA 2

 

A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség 61,5 millió forint uniós támogatást nyert el TOP-4.2.1-15-SB1-2016-00037 jelű, „A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség Szociális alapellátásainak fejlesztése” című, pályázatával. Az Új Szécsényi Terv keretében a 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően eg

y új, modern szociális ellátó intézmény jött létre.

A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség jelentős szerepet vállal a település helyi és járási közösség életében szociális alapellátásai kapcsán. Ezen alapellátások fejlesztését évek óta tervezte. A Széchenyi terv keretében elnyert Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a terv valóra válhatott, s megépülhetett egy korszerű mai igényeknek, s a szakhatósági előírásoknak mindenben megfelelő szociális ellátó központ. A beruházás része az ellátási formákat támogató kisbusz beszerzése is. A fejlesztés eredményeként mind az egyházközség, mind a település gazdagodott egy szép középülettel. Mind az é

pület, mind a gépjármű hozzájárul a helyi, mikrotérségi, és a járási igények, szükségletek kielégítéséhez, segíti a koruk, egészségi állapotuk, anyagi helyzetük

 következtében kiszolgáltatott és hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek javítását, társas kapcsolataik fejlődését. Az épület komplex akadálymentes kivitelben készült el, s megújuló energiahasznosító eszközök is beépítésre kerültek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Tiszakerecseny református Egyházközség

4834 Tiszakerecseny Árpád u. 40-42. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Megújul a szociális ellátás a Tiszakerecsenyi Református Egyháznál
2017/06/20

A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség 61,5 millió forint uniós támogatást nyert el TOP-4.2.1-15-SB1-2016-00037 jelű, „A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség Szociális alapellátásainak fejlesztése” című, pályázatával. Az Új Széchenyi Terv keretében a 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően egy új, modern szociális ellátó intézmény jön létre.


A Tiszakerecsenyi Református Egyházközség jelentős szerepet vállal a település helyi és járási közösség életében szociális alapellátásai kapcsán. Ezen alapellátások fejlesztését évek óta tervezik. A Széchenyi terv keretében elnyert Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a terv valóra válhat, s megépülhet egy korszerű mai igényeknek, s a szakhatósági előírásoknak mindenben megfelelő szociális ellátó központ. A beruházás része az ellátási formákat támogató kisbusz beszerzése is. A fejlesztés eredményeként mind az egyházközség, mind a település gazdagodhat egy szép középülettel. Mind az épület, mind a gépjármű hozzájárul a helyi, mikrotérségi, és a járási igények, szükségletek kielégítéséhez, segíti a koruk, egészségi állapotuk, anyagi helyzetük következtében kiszolgáltatott és hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek javítását, társas kapcsolataik fejlődését. Az épület komplex akadálymentes kivitelben készül el, s megújuló energiahasznosító eszközök is beépítésre kerülnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Tiszakerecseny református Egyházközség
4834 Tiszakerecseny Árpád u. 40-42.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

projekttábla page 001